TASR: Vývoz dreva zo Slovenska sa rýchlo zvyšuje, ceny klesajú

 Vyvezie sa tri a pol krát viac dreva, ako sa dovezie, ceny exportov vlani oproti predchádzajúcemu roku mierne klesli.

Do zahraničia sa zo SR vlani vyviezlo 3,408 milióna kubických metrov (m3) surového dreva, kým predvlani 3,122 milióna m3. Vývoz teda stúpol o 9,2 %. Vyplýva to z tzv. zelenej správy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

„Export dreva bol zameraný na krajiny EÚ. V prípade ihličnatých sortimentov surového dreva prevládali v exportných dodávkach výrezy 1. až 3. triedy akosti (47,6 % celkového exportu). V prípade listnatých sortimentov surového dreva prevládal v dodávkach na export sortiment 4. a 5. triedy akosti (12,7 % exportu),“ spresnilo ministerstvo.

Viac o tejto téme si môžete prečítať tu:

MPRV SR: Vývoz dreva zo Slovenska sa vlani zvýšil o 9,2 %

V prípade ak máte za to, že činnosť PAS je prospešná, podporte nás príspevkom, hoc vo výške kávy v centre Bratislavy, prostredníctvom https://pas.darujme.sk/2893/ alebo na náš účet IBAN:SK 5283 3000 0000 2201 4356 91

O autorovi

PAS

Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS) je asociácia sui generis združujúca podnikateľov a tretí sektor založená na princípoch etickosti, otvorenosti, principiálnosti, solidárnosti a zákonnosti.

Hlavným cieľom PAS je skvalitňovanie formálnych a neformálnych pravidiel podnikateľského prostredia v Slovenskej republike v kontexte celospoločenského rozvoja, pre všetkých podnikateľov bez rozdielu.